Zadnja novembrska sobota v Železnikih običajno poteka v duhu dobrodelnosti.

Člani Sekcije Sončki dobrote, ki deluje pod okriljem KUD France Koblar, že vrsto let prirejamo dobrodelni koncert, s katerim privabimo v dvorano na Češnjici vse tiste, ki jim ni vseeno za stiske ljudi.

Lahko se pohvalimo, da nam je v preteklih letih uspelo organizirati dobre koncerte in z denarjem zbranim na koncertih ter z zbiranjem donatorskih sredstev in s prostovoljnim delom naših članov in naših prijateljev speljati kar odmevne dobrodelne akcije. Tako smo do sedaj pomagali:

  • invalidni sokrajanki pri izgradnji hidravličnega dvigala,
  • mami samohranilki pri obnovi sobe za invalidnega sina,
  • zakoncema iz okolice Škofje Loke pri urejanju novega doma zaradi poškodbe hiše po zemeljskem plazu,
  • številčni družini iz Davče pri nakupu orodja za delo v gozdu,
  • družini iz Železnikov pri obnovi oken,
  • invalidnemu fantu pri izgradnji hišnega dvigala,
  • sokrajanki pri preureditvi stanovanja zaradi invalidnosti,
  • naglušnemu dečku pri nakupu pripomočkov in plačilu terapij za premagovanje ovir zaradi hude naglušnosti,
  • gibalno ovirani deklici pri nakupu invalidskega vozička in plačilu terapij za lažjo gibljivost,
  • invalidnemu mladeniču pri ureditvi stanovanja prilagojenega za življenje tetraplegika.

Tega, da letos koncerta najbrž ne bomo mogli izpeljati, smo se začeli zavedati že v začetku septembra, ko se običajno začnejo resne priprave na dobrodelni koncert. Naše slutnje so se kmalu izkazale za resnične, zato smo začeli načrtovati manjši dogodek, s katerim bi zagnali našo letošnjo dobrodelno akcijo. Toda tudi to idejo smo ob omejitvah zaradi koronavirusa morali opustiti. Tako je padla odločitev, da se dobrodelna akcija vseeno sproži, in sicer z zbiranjem donatorskih sredstev.

 

Tokrat bomo zbirali denar za sokrajana Aleksandra Čufarja, znanega fotografskega mojstra iz Železnikov, ki zaradi napredujoče bolezni postaja čedalje bolj gibalno oviran. Izkazalo se je, da bi mu hišno dvigalo zelo olajšalo gibanje po hiši in izhode na prosto. A investicija bo velik finančni zalogaj, ki ga Čufarjevi nikakor ne bodo zmogli brez pomoči. Prav jim bo prišla vsakršna pomoč.

Člani Sekcije Sončki dobrote smo se odločili, da vse sile uperimo v zbiranje donatorskih sredstev, da bi pomagali našemu sokrajanu, ki kljub bolezni in gibalni oviranosti ostaja optimističen, nasmejan  in poln načrtov.

Zato se na vas obračamo s prošnjo, da kot donator pomagate Aleksandru Čufarju, in sicer z nakazilom poljubnega zneska na TRR KUD France Koblar št. SI56 0312 8100 1166 283, s pripisom Za Sončke dobrote. Denar bomo preko Društva Sožitje iz Škofje Loke nakazali na Aleksandrov račun, s katerega se bodo črpala sredstva namenjena za postavitev hišnega dvigala.

Če pa želite pomagati kako drugače oz. imate kakšno vprašanje, pa stopite v kontakt z vodjo sekcije – Aleksandrom Blaznikom ali pa s katerim koli izmed članov naše sekcije.

 

Majda Demšar, predsednica KUD France Koblar, 040 519 296

Aleksander Blaznik, vodja sekcije Sončki dobrote, 031 738 579

 

Železniki, 15. 11. 2020                                                                                  Aleksander Blaznik

 

Prošnja za donatorska sredstva – Sandi Čufar